Workshops boekbinden een succes!

Met de kinderboekenweek is het leuk om met leerlingen iets te maken dat past bij het thema van de week. Dat was de gedachte achter de workshops boekbinden die De Blauwe Schuit organiseerde voor leerkrachten van het basisonderwijs. Marja Wilgenkamp, van Boekbinderij Wilgenkamp, liet de docenten door middel van verschillende technieken zelf boekjes maken.

Op maandag 25 september gingen 21 leerkrachten in De Blauwe Schuit aan de slag met de workshop boekbinden. Omdat het animo erg groot was werd de workshop op 2 oktober extra ingelast met weer 21 deelnemende leerkrachten. Net als vorig jaar vormde de Kinderboekenweek, dit jaar met het thema griezelen, een perfecte aanleiding voor een workshop op beeldend gebied. Tijdens de workshop werden er een aantal eenvoudige bind- en vouwtechnieken aangeboden die goed toepasbaar zijn binnen de eigen groep. De leerkrachten gingen naar huis met een aantal kant en klare voorbeelden, de nodige inspiratie en ideeën en wat vaktechnische ‘weetjes’

De docenten hebben erg genoten van de workshop en gingen opgetogen naar huis met de nodige lesvoorbeelden. We ontvingen zeer positieve evaluaties met veel verzoeken om meer van dit soort avonden te organiseren. Een greep uit de reacties:

“Ik vond het een erg leuke, inspirerende middag/avond. Ik heb voor mezelf leuke ideeën meegekregen.”

“De kinderen waren erg enthousiast over de boekjes. Andere leerkrachten waren geïnteresseerd in onze ervaringen en gaan er ook mee aan de slag in hun groep.”

“Dank voor deze inspirerende workshop!”

Afbeelding voor nieuwsbrief 1 Afbeelding voor nieuwsbrief 2

Tekst: Vitamedia / Ontwerp: De Praktijk / Webdevelopment: Newfish