Cultuurmenu primair onderwijs

Cultuurmenu

img_0165 TandemScholen in Westfriesland kunnen deelnemen aan een Cultuurmenu. Dit menu is in overleg met culturele commissies samengesteld door adviseurs van De Blauwe Schuit. Meestal zijn er keuze mogelijkheden, zodat een school zelf voor maatwerk kan kiezen. Per gemeente is de opzet van het Cultuurmenu weer anders. Het is namelijk maar net waar de scholen gezamenlijk voor kiezen. De scholen hebben immers altijd de regie.

Naast deelnemen aan een Cultuurmenu kunnen scholen ook kiezen voor een dieptetraject. De interne cultuur coördinator (ICC-er) van de school is de interne trekker, het projectteam Cultuleren de externe partner. De ambitie is cultuur het gehele schooljaar een plek te bieden, in verbinding met andere vakken; met een betrokken team, enthousiaste leerlingen en ouders. Daarbij leggen we in samenwerking accenten op actieve, receptieve en reflectieve cultuureducatie. Ieder jaar zijn er weer andere scholen die een extra stimuleringssubsidie uit het project Cultuleren krijgen. Zo hopen we met elkaar steeds meer ambassadeurs voor cultuur op school te krijgen.

img-20160929-wa0020De activiteiten binnen het cultuurmenu worden geëvalueerd via dit evaluatieformulier. Leerkrachten krijgen hier een uitnodiging voor.

Het cultuurmenu wordt gefinancierd door de scholen en subsidie van gemeenten via het project Cultuleren.

Tekst: Vitamedia / Ontwerp: De Praktijk / Webdevelopment: Newfish