Bijeenkomsten

Contact tussen scholen en cultuuraanbieders

Wanneer zien al die spelers in Westfriesland rond het project Cultuleren elkaar?

Hans Aarsman

Cultuurmiddag:

In ieder geval één keer per jaar op woensdagmiddag. De inspiratiedag, die het projectteam dan organiseert op een wisselende locatie in Westfriesland, biedt ruimte aan ontmoeting tussen scholen, culturele ondernemers, culturele organisaties en gemeenten. Naast inspiratie gaat het deze dag om kennis vergroten, nieuwe dingen horen en zo mogelijk activiteiten uitvoeren. Kom meepraten en luisteren, ga actief aan de slag en ga een gesprek aan met collega’s.

 

Animatie Het ongeluk de HusselKunstcommissies en werkgroepen:

In het kader van Cultuleren en daarmee ook het cultuurmenu hebben onze adviseurs 3 tot 4x contact met kunstcommissies en werkgroepen in diverse gemeenten. Tijdens de vergadering wordt het cultuurmenu doorgenomen en geëvalueerd. Ook is er ruimte om met elkaar ervaring uit te wisselen. Door de jaren heen is hierdoor een zeer effectief netwerk ontstaan. Zo is het mogelijk om in elke gemeente maatwerk te leveren.

 

Medemblik beeldend leerkrachten 10-03-2016Deskundigheidsbevordering:

We organiseren diverse bijeenkomsten voor zowel cultuuraanbieders als scholen in het kader van deskundigheidsbevordering. Ook voor ICC-ers is er 1 tot 2x per jaar een bijeenkomst. De workshops hebben tot doel te inspireren en te leren, waarna je er actief mee aan de slag kunt in het onderwijs.

 

puzzle-535509_960_720Focusgroep:

Deze groep bestaat uit vertegenwoordigers van het onderwijs die actief meepraten over het project Cultuleren. Ze zijn klankbord en pioniers: ze proberen namelijk ook nieuwe dingen uit. Het onderwijs heeft immers een belangrijke stem in het project. De focusgroep komt ongeveer 4x per jaar bij elkaar. We streven er naar om uit elke Westfriese gemeente een vertegenwoordiger te hebben in de focusgroep, zodat de hele regio vertegenwoordigd is.

De focusgroep heeft zich de afgelopen 2-3 jaar bezig gehouden met:

  • Theoretisch kader: Cultuur in de Spiegel in relatie met eigen school situatie;
  • Inhoud en opzet van de 3 cultuurmiddagen (najaar 2013/2014/2015);
  • Inhoud en opzet ICC bijeenkomsten;
  • Opzet van de Cultuurmarktplaats;
  • Mede beoordelen van de online hulpmiddel om cultuurbeleid op school te maken.

 

Tekst: Vitamedia / Ontwerp: De Praktijk / Webdevelopment: Newfish